Haugesund Triathlon - Race Report

Dette skulle bli dagen jeg skulle få kjenne på triathlon sine skumle bismaker, i dag skulle alle mulige uforutsette uhell oppstå, allikevel ble disse utfordringene løst på strak arm, og ny personlig rekord på sprint distanse ble et faktum.

Haugesund Triathlon, en konkurranse det lukter profesjonelt av! Pre race møter, ufattelig mange frivillige som gjorde en fabelaktig jobb, stengte veier under syklingen osv, listen her er lang!

Til tross for at løpet begynte klokken 15:00, var jeg på plass i transition zone klokken 11:15. Det ga meg god tid til å rigge meg opp, snakke med andre deltagere og se på ungdomsmesterskapet som begynte tre timer før oss. Sol og 20 grader la heller ikke noen demper på stemningen for oss som møtte tidlig opp.

Jeg hadde på forhånd et mål om å gjennomføre løpet på 01:23:00 og var spent og målbevisst før start i dag. Så målbevisst var jeg at jeg plasserte meg i de fremre rekker i startfeltet til svømmingen for første gang i karrieren, kommer tilbake til det som skulle bli en skremmende opplevelse som tilhører sjeldenheten lengre nede her. Skulle du ønske å lese mer om min målsetning før løpet, kan min race preview leses her: http://www.veienmotironman.com/race-preview---haugesund-triathlon .

Uansett, alt var preppet og klart, sykkelen gått igjennom lettere mekaniske endringer kvelden før, skiftesonen min så fabelaktig ut, matinntaket var nøye planlagt og gjennomført, The Script sin låt «Hall of fame» ruget på øret før det bar ned mot vannet. Et vann som hadde bestemt seg for å hete «Mr. 16 degrees», ja, det var jævlig kaldt i Skeisvatnet i dag, men det var bare å hoppe i det selv for en kar som selv i syden verger seg for å hoppe uti vannet…

Svøm:

Som jeg skrev plasserte jeg meg i de fremre rekker blant de 140 startene…

Pang, startkanonen(fløyte for dagen) smalt. Pang pang pang pang, disse pangene var nå ben og armer som var rettet mot mine kroppsdeler, både her og der. Har forestilt meg hvordan det er å befinne seg i en kjempe stor tørketrommel tidligere, nå har jeg svaret. Dette var gale, å befinne seg i en storm av svømmere som er en del hakk dyktigere en meg, det skal jeg være forsiktig med i fremtiden. Det som skulle toppe seg var at jeg etter 100m ble slått svømmebrillene mine av… Dette var mitt største mareritt. Å måtte fullføre de siste 650m uten svømmebriller var kanskje det mest demotiverende jeg kunne oppleve. Det ble drevet på ren vilje. En crawleteknikk ingen noen gang har sett makan til ble fremvist de drøyt 100 tilskuerne som sto på haugen da jeg kom meg på land etter 20:12min. Hvordan jeg kom meg inn på den tiden, som for meg faktisk er meget god er jeg meget usikker på, men jeg ble meget overasket da jeg sjekket klokken på vei inn i T1.

T1:

Jeg skrev i min race preview at jeg hadde en del å gå på her etter at jeg i Tønsberg slet med å få av meg våtdrakten, vel, samme shiiit problem dukket opp igjen nå. En ting er sikkert, ny våtdrakt trengs, for den har en borrelås av en annen verden! 01:53 ble tiden i første skiftesone, la oss ikke snakke mer om det.

Sykkel:

Jess, endelig var jeg i gang med noe gøyere en svømming. Beina føltes gode og jeg passerte fort 8 syklister, det ga ekstra energi. En små teknisk løype med noen farlige svinger og litt humper i veien ledet oss ut på tur rundt Bleikmyr. En løype frem og tilbake på 10km skulle sykles to ganger. Jeg fikk ikke sjekket løypen på forhånd, så første runde ble en «ta og føle på» runde. Til tross for det hadde jeg passert en del andre og funnet en fin gruppe på ca 5 som holdt et noe lunne samme tempo som meg. Men selv ikke her lot de uventede hendelsene vente. Etter 9km var jeg på vei til å passere en, men avbrøt forbikjøringen da jeg så det var en utfordrende sving ca 50m lengre fremme, så jeg bestemte meg for å kjøre på i akselereringen etter. Dette ble ikke nødvendig, jeg så at han hadde alt for stor fart på vei inn i svingen, dette førte han rett i fortauskanten. Det så virkelig ikke bra ut når han landet, håper virkelig at han kom fra det uten store skader. Jeg selv var bare glad for at min klokhet muligens der reddet meg fra en ulykke, da svingen var skarpere en forventet.

Uansett, runde to ble en tøff runde, jeg måtte virkelig grave litt for å holde følge med gruppen min, videre skulle jeg klare å kjøre over en hump jeg virkelig ikke skulle kjøre over. Et helsikkens rævastøt førte videre til at min høyre tempobøyle løsnet, dette hemmet meg litt på fokusbiten og de rundt meg fikk et forsprang på meg. Dette førte til at jeg den siste kilometeren, da jeg visuelt hadde kontakt med de virkelig ga alt for å ta de igjen før T2, det tror jeg var et dårlig taktisk valg av meg… Tid: 00:37:15 (Snittfart: 32.4km/t)

T2:

Inn til T2 følte jeg meg meget proff da jeg kom meg av sykkelen i fart. (noe som er en utfordring med clip-on pedelaer for en som ALDRI har gjort det før, gikk nesten på trynet)

Som skrevet kjørte jeg meget på siste kilometeren på syklingen, dette ga meg en liten krampe i leggen, som igjen ga meg 20sek ekstra da jeg måtte stoppe opp for å tøye litt for å få på meg løpeskoen, dette ga meg nok en dårlig T-tid: 01:46.

Løp:

JESS, endelig. NEI, krampe…. Heldigvis klarte jeg å løpe den av meg på 400m, så da var det bare til å gasse på, er tross alt bare 5km. En små tøff løype på 2,5km skulle løpes to ganger. Første runde ble jeg litt overasket over at det var en seig liten bakke på vei opp mot stadion, men dette gikk nok i fordel meg. Da vi passerte første runde var jeg egentlig relativt sliten, men jeg hadde hele tiden en visuell kontakt med folk i front. Da jeg var kommet til bakken på andre runde så jeg en gruppe på 7 som jobbet sammen ca 50m fremfor meg. Jeg satte da et mål om å ta de igjen på den ca 300m lange bakken. Det gjorde jeg. Inn på stadion der vi skulle løpe de siste 600m (1,5 runde) så jeg kun en fremfor meg innenfor rekkevidde, og det ca 180m. Ok, da skal jeg ta han igjen, tenkte jeg. Sakte men sikkert spiste jeg meter for meter, og da det gjensto 40m var jeg på siden. Jeg prøvde å oppmuntre han til å skape litt show for de mange tilskuerne i målområdet ved å kjøre en spurt om plass nr. 70, da smilte han bare, sa nei og lot meg ta den. De offisielle tidene gir meg en løpetid på 18:55, det er en løps pace på 03:47 min/pr.km, her mistenker jeg at løpsdelen ikke var fult 5km, men før det er bevist lever jeg i troen på at jeg holdt det enorme tempoet :)

Noe som ikke er tvil om, er at jeg fikk totaltiden 01:19:58 som ga meg 39. beste løpetid blant alle og 70.plass i mål blant mennene. Fikk 7 damer foran meg, respekt!

Uansett, takk for et fantastisk godt arrangement, Haugesund. Jeg, til tross for mange uhell med briller, tempobøyler osv knuste min tidligere PR som jeg satte i Tønsberg for to uker siden (01:24:28), med nesten 4,5min!

Det ga dette en fantastisk avslutning på min første sesong som triathlet, nå ser jeg videre mot 2015 sesongen, da IronMan 70.3 er målet!

Se flere bilder her!

Tider

Svøm: 20:12

T1: 1:53

Sykkel: 37:15

T2: 01:46

Løp: 18:55

Total: 01:19:58